Personvernerklæring

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hvorfor vi samler de inn

Når du besøker siden vår, samler vi inn informasjon om:

  • Produkter du har sett på: vi bruker for eksempel dette til å kunne vise deg produkter du nylig har sett på.
  • Plassering, IP-adresse og nettlesertype: vi bruker dette til å beregne skatter og frakt
  • Leveringsadresse: vi ber deg skrive inn dette slik at vi for eksempel kan beregne frakt før du gjør et kjøp, og til å sende deg ordren.

Vi bruker også informasjonskapsler for å holde oversikt over hva som er i handlekurven din mens du ser gjennom nettbutikken vår.

Når du kjøper noe fra oss, ber vi deg om å gi oss informasjon om navnet ditt, adresse, epost-adresse, telefonnumber, kredittkortdetaljer og valgfri informasjon som brukernavn og passord. Vi bruker denne informasjonen til å:

  • Sende deg informasjon om kontoen din og din ordre
  • Svare på dine henvendelser, for eksempel om tilbakebetaling eller reklamasjon
  • Gjennomføre betalinger og forhindre svindel
  • Sette opp din konto i vår butikk
  • Beregne skatt
  • Forbedre vårt tilbud i nettbutikken
  • Sende deg markedsføringsbeskjeder, hvis du velger å motta det

Hvis du oppretter en konto hos oss, vil vi lagre navn, adresse, e-postadrese og telefonnumber. Denne informasjonen vil bli brukt i utsjekkingen av eventuelle senere ordrer.

I utgangspunktet lagrer vi informasjonen om deg så lenge i trenger den for hensikten vi samler den inn for.

Kommentarer

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer.

En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din.

Media

Hvis du laster opp bilder til nettstedet, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Informasjonskapsler

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år.

Hvis du har en konto og logger deg inn på dette nettstedet, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din støtter bruk av dette. Denne informasjonskapselen innholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din.

Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Hvis du redigerer eller publiserer en artikkel, vil ytterligere en informasjonskapsel bli lagret i nettleseren din. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger, men bare ID-en til artikkelen du nettopp redigerte. Den utløper etter én dag.

Innebygd innhold fra andre nettsteder

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra.

Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler eller bygge inn sporingssystemer fra en tredjepart og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet.

Analyse

Vi bruker Google Analytics for å se på brukermønsteret til de som besøker nettstedet, og for å forbedre nettstedet ved hjelp av analysedataene vi får i analyseverktøyet. Google Analytics bruker informasjonskapsler som registrerer brukernes IP-adresse og gir informasjon om den enkelte brukerens bevegelser på nettstedet. Google Analytics gir oss blant annet statistikk om: hvor mange som besøker de ulike sidene, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Vi kan ikke knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson ved hjelp av informasjonskapslene.

Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern.

Sjalala.no lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter på våre nettsteder via Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adresser.

Facebook Pixel (se Facebooks cookie policy)

Vi bruker Facebook Conversion Tracking Pixel til å spore og forbedre våre markedsføringskampanjer på Facebook. (Her kan du lese om annonser på Facebook og hvordan du selv kan justere dine personlige innstillinger på Facebook.)

Google Ad Network

Vi bruker Google Ad Network for effektiv annonsering med Google. Google Ad Network samler informasjon for å forbedre sine globale produkter og tjenester.

Sikkerhet

Vi tar sikkerhet på alvor. All utveksling av personopplysninger sendes kryptert med såkalt SSL. Utveksling av kredittkortinformasjon ved nettbetaling håndteres av våre leverandører av betalingsløsninger; Stripe, Klarna og PayPal.

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør.

For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen.

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger vi har om deg

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.

Hvor vi sender opplysninger om deg

Besøkendes kommentarer kan bli kontrollert gjennom en automatisk gjenkjennelsestjeneste mot søppelkommentarer.