Hvorfor bæresjal?

Fordi det er en god og ergonomisk måte å bære barnet på. 

Den store fordelen med å bruke bæresjal er at barnets vekt blir fordelt best mulig. Samtidig gir bæresjal et godt grunnlag for nærhet mellom bærer og barn. Nærheten skaper trygghet for barnet, og dersom sjalet passer barnet og er knytt riktig, er bæresjal svært behagelig å bruke. Forskjellige lengder, stoff og knytinger gir samtidig mange muligheter slik at du kan finne sjalet og knytingen som passer akkurat deg perfekt.

Du kan bære barnet foran eller på ryggen, og ulike sjalstoff har ulike egenskaper. For eksempel kan ull passe i kaldt vær, mens svale linsjal kan brukes om sommeren. Samtidig finnes det ulike typer bæresjal. Et elastisk bæresjal passer godt for babyer og barn opp til 7-8 kilo, mens et vevd bæresjal i prinsippet kan brukes sikkerhetsmessig helt opp til 20-30 kilo (dette avhenger av stoffet bæresjalet er laget av).

Hva er anbefalt for nybegynnere?

Et sjal av 100% bomull passer godt å starte med.

Mange muligheter gjør imidlertid også at det kan virke komplisert for en nybegynner å prøve bæresjal. Men det trenger ikke å være så vanskelig. For de aller fleste vil det være et godt valg å starte med et sjal i 100 prosent bomull. Det finnes mange rimelige og gode bomullssjal, så det trenger ikke å være dyrt å prøve bæresjal.

  • Alle bæresjal har en oppgitt gsm, dette er en indikasjon på hvor tykt sjalet er. Er du nybegynner og har en liten baby kan rundt 200-250 gsm være fint.
  • Velg et bæresjal du synes er fint, da er sannsynligheten for at du vil bruke det større.
Anbefalte bæresjal for nybegynnere

Hvilken størrelse?

Det kommer an på hvor stor du er og hvilken knyting du skal bruke. Vi anbefaler at du starter med din basestørrelse:

  • De fleste har basestørrelse 6
  • Er du liten har du basestørrelse 5
  • Er du stor har du basestørrelse 7
Størrelsesguide
Luluna GEO DEER MERCURY

Ulike materialer

Bæresjal kommer kan være laget av mange ulike materialer. Her er noen av dem og deres hovedegenskaper.

Hovedbilde til innlegg om ordforklaringer

Ordforklaringer

Det brukes en del fremmedord og andre spesialord om bæresjal og tilbehør. Du trenger ikke å kunne alle ordene for å begynne å bruke bæresjal, men det kan være lurt å sette seg inn i hva de vanligste ordene betyr.

Flere ordforklaringer

Lurer du på noe?

Ikke nøl med å kontakte oss! Du kan enten sende en e-post på [email protected] eller kontakte oss på Facebook.

Kontakt oss på Facebook Messenger Send oss en e-post
Caissa og bærebaby