Ulike typer bæreseler

En bæresele er ikke bare en bæresele. Her kan du lese om de ulike bæreselene.

Enkelt forklart skiller man mellom fullklips, halvklips og meh dai.

Alle disse har et panel som utgangspunkt, men det er ulike måter å feste bæreselen på. Hva folk liker er individuelt.

Fullklipssele: Her festes midjebeltet med spenne. Skulderstroppene festes også med spenner. Fordelen med dette er at den er kjempeenkel å bruke.

Se våre fullklipsseler her!

LennyLamb LennyUp Glamorous Lace bæresele

Halvklips: Her festes midjebeltet med klips, mens skulderstroppene festes ved at man knyter. Mange opplever dette som mer behagelig og avlastende.

Se våre halvklipsseler her!

Storchenwiege halvklips bæresele - Nature

Meh dai: Her knytes både midjebeltet og skulderstroppene. Fordelene med dette er at det oppleves mer behagelig og avlastende – og man er fri for alle harde spenner.

Se våre meh dai her!

Diva Aprile meh dai

Det finnes selvsagt stor variasjon blant de ulike typene. Det kan være alt fra hvor mye skulderstroppene er polstret, om det finnes en lomme til småting eller om skulderstroppene kan krysses på rygg. Sistnevnte gjelder kun fullklipssele – da man alltid har mulighet for å krysse når skulderstroppene knytes.

Merker, materiale og størrelse

Man skiller også mellom merker, materiale og størrelse. Det er ganske enkelt å sette seg inn i.

Merke: Hvilken produsent som har laget bæreselen.

Materiale: Betyr hva bæreselen er laget av. Noen er laget av sjalstoff, andre ikke. Noen er laget av bomull, andre er for eksempel laget av bomull og silke.

Størrelse: Bæreselene kommer i ulike størrelser. Det nyeste er de såkalte ”vokseselene”. Disse kan brukes fra babyen er nyfødt og kan justeres til større størrelser etter hvert som babyen vokser. Du får også bæreseler i babystørrelse, toddlerstørrelse og preschool.

LennyLamb Little Herringbone Amazonia bæresele

Når du skal velge størrelse på bæreselen, er det viktig å huske på at barnet skal vokse ut av selen, ikke inn i den. Har man mulighet til å prøve ulike seler, er dette en fordel. Noen seler passer best til mennesker som har en smal kroppsbygning. Andre passer bedre til de som har en kraftig kroppsbygning.