Slik ble jeg en (gal) bæremamma

Jeg var usikker, sliten og på desperat jakt etter noe som kunne gjøre barseltiden litt enklere. Med mine to eldste barn hadde jeg lite kunnskap. De trengte nærhet, hadde magevondt og ville kun være tett inntil. Så jeg bar og bar, gikk og gikk, sang og sang. Først i en bæresele jeg aldri ble venn med, så i armene. Mye i armene. Senebetennelse ble raskt et faktum. Det var både slitsomt og vondt.

Caissa med elastisk bæresjal
Jeg startet bærekarrieren med elastisk bæresjal. Det gikk ikke så bra.

Med dette ferskt i minne, måtte jeg ta grep da sistemann så dagens lys. Raskt viste han at han var lik sine brødre – det er tryggest hos mamma (og pappa). Jeg skaffet meg et elastisk sjal, det likte den lille bylten. Men jeg fikk det liksom ikke helt til. Syntes det var mye sjal. Jeg klønte, øvde og klønte litt til.  

På Facebook-gruppen “Norsk Bæregruppe” (anbefaler alle bæremammaer og bærepappaer å melde seg inn der) fikk jeg mange gode tips. Jeg kjøpte meg en Close Caboo bæresele, det var kjærlighet ved første forsøk. Jeg kunne bære den lille bylten min helt inntil meg, samtidig som jeg kunne gjøre enkelt husarbeid eller være med de andre barna ute å leke. Perfekt! Så flyttet en meitai, en ringslynge og mitt første vevde sjal inn. Litt skummelt å bytte ut våre kjære Caboo, men det var nødvendig. Jeg kjøpte det billigste vevde sjalet jeg fant.

– Det er helt sinnsykt at noen betaler over 1000 kroner for et stykke tøy. For noen gale damer (og menn) som betaler så mye, sa jeg til mannen.

Haha, jeg må le litt av hvor naiv jeg var.

Jeg har strukket grensa for hva jeg trodde jeg kunne akseptere av pris mang en gang. Jeg har kjøpt sjal som har kostet mer enn hva barnevogna kostet, jeg må bare innrømme det.

Her må jeg bare presisere at det selvfølgelig ikke er nødvendig å kjøpe såkalte HE-sjal. Det finnes en rekke gode sjal til under tusenlappen. Først og fremst er bæresjal og bæreseler et praktisk redskap som alle bør ha mulighet til å kjøpe.

Vi har alle vært nybegynnere en gang. Og det finnes sikkert mange veier inn til bæreverden. Mange spør hva de skal velge. Det er ikke sikkert det som passet for meg passer for deg. Kanskje må du prøve og feile, eller kanskje er det kjærlighet ved første blikk. Ikke gi opp, mulighetene er mange.

Bæres med kjærlighet!